Am auzit la un momentdat o poveste fascinanta. Se facea ca intr-un viitor nu tocmai indepartat oamenii traiau armonios unii cu ceilalti intr-o lume frumoasa in care nu existau razboaie, si aproape ca frica, ura, razbunarea disparusera. In aceasta lume oamenii traiau in armonie, se iubeau, se sustineau si se intelegeau unii pe ceilalti iar activitatile de zi cu zi aveau menirea de a contribui activ la bunastarea tuturor.
Tinand cont de cat de rapid avanseaza tehnologia si mai ales partea de inteligenta artificiala, povestea propusa mai sus este un scenariu plauzibil. In urmatorii ani, majoritatea joburilor unde nu ai nevoie de creativitate vor fi preluate de roboti. Daca supravietuirea va mai fi o nevoie, inseamna ca oamenii vor trebui sa faca alte lucruri pentru ea. Aici descoperirea talentelor si pasiunilor intra in scena.
De ce sa vrei sa iti descoperi talentele?
Simplu! Pentru ca atunci cand faci ce iti place ai tendinta sa o faci din ce in ce mai bine, si asta iti aduce satisfactie, implinire si, de cele mai multe ori, fericire. Iar cand calitatea vietii tale creste, doresti sa contribui la sporirea calitatii vietii celorlalti si astfel toti avem de castigat.
Sunt multi oameni care stiu de mici la ce sunt buni si pentru cei mai multi talentul coincide si cu pasiunea. Ce se intampla daca tu nu faci parte din aceasta multime norocoasa?
Cum iti poti descoperi darurile?
In primul rand este nevoie sa iti doresti sa iti descoperi talentul. Napoleon Hill spunea in cartea sa „De la idee la bani” ca „totul porneste cu o dorinta arzatoare” !
Al doilea pas este sa te cercetezi cat mai des cu putinta. Iti recomand sa petreci cel putin zece minute dimineata si zece seara in care pur si simplu sa stai cu tine in liniste si sa iti adresezi intrebarile potrivite. Daca faci asta in scris, impactul asupra subconstientului tau este si mai mare.
Al treilea pas este despre cercetare externa. Iesi in lume si experimenteaza cat mai mult posibil. Mergi la cursuri, incearca sporturi noi, cunoaste oameni noi, asculta-i activ pe cei vechi, fii atent la lumea inconjuratoare caci viata se intampla numai in acest moment. Rumi spunea ca a descoperit faptul ca fiecare om va muri dar nu fiecare va trai.
Acest al treilea pas este despre a experimenta viata constient.
Dupa o bucata de vreme, vei descoperi lucrul pe care il cauti, dar nu trebuie sa te dai batut. Daca perioada este prea lunga, cum deseori se intampla, este nevoie sa ai rabdare si tocmai despre asta este vorba in pasul al patrulea.
Iar la final, dupa suficienta rabdare, al cincilea pas este despre curaj. Indata ce ai descoperit talentul tau fii suficient de curajos incat sa faci schimbari si ajustari in viata ta pentru a trai in armonie cu darurile tale.
Imi amintesc acum niste ani cand ma saturasem de viata pe care o aveam. Lucram in vanzari de 6 ani si mediul in care eram nu imi aducea nici o satisfactie. A venit un moment in care am decis ca este timpul pentru o schimbare. Am inceput sa scriu activ intr-un jurnal despre viata mea, despre ce imi place, despre ce nu imi place, despre ce imi doresc, etc. Dupa un timp, mi-am facut curaj si am inceput sa experimentez lucruri noi. Optsprezece luni mai tarziu, intr-o discutie cu varul meu aveam un moment AHA !! care avea sa imi schimbe viata. O saptamana mai tarziu imi luam la revedere de la cele doua joburi pe care le aveam si incepeam sa traiesc constient, in armonie cu darurile mele.
A fost nevoie de o dorinta, de cautare interna, de cautare externa, de rabdare si curaj dar a meritat si merita in fiecare dimineata cand ma trezesc, de cele mai multe ori entuziasmat si in fiecare seara cand adorm, de cele mai multe ori plin de satisfactie.
Care este rezultatul descoperirii talentului tau? „Ce iti iese?”
Traind in armonie cu darurile tale, tot ceea ce faci are o calitate mai mare. Toate produsele si serviciile pe care le vei livra vor fi la un grad de excelenta si oamenii te vor cauta si vor vrea sa faca business cu tine, vor vrea sa faca parte din energia ta.
Vedeti voi, viata asta e cam asa: cand te nasti, primesti o hartie A4 si un set de culori. Fiecare primeste asta. Diferenta este in culorile pe care le primim. Unii primesc mai mult rosu, altii mai mult albastru, altii mai mult galben. De asta exista Christiano Ronaldo, Simon Sinek, Yanni, Albert Einstein, Pablo Picaso si altii. Acestia au fost unii dintre oamenii care au lucrat activ cu ale lor culori si nu au cautat sa se uite la ce culori au altii, daramite sa si le doreasca.
Am pornit de la povestea unui viitor mult mai bun. Indiferent ca vom ajunge sau nu acolo, doua lucruri sunt sigure: unul este ca destinatia finala a tuturor este aceeasi iar al doilea este ca singurul timp si spatiu din care putem sa folosim culorile noastre este aici si acum.
Te incurajez sa desenezi exact asa cum simti in toate timpurile si sper ca acest articol sa contribuie oricat de putin in a te inspira sa iti amintesti ca, atunci cand ai ceva ce porneste din inima, in viata asta, totul este posibil.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search